Gezondheid & Bewegen

We vinden gezond leven en gezonde voeding erg belangrijk. We hebben de afspraak om op alle dagen alleen fruit of groente als pauzehapje mee te brengen. Natuurlijk is dat op de andere dagen ook prima! Beperk het gebruik van (suikerhoudende) drankjes, bijv. in pakjes of flesjes.

Op de verjaardag mag een kind in de eigen klas trakteren. Eén (snoep)traktatie is voldoende! Maar een gezonde traktatie is natuurlijk nog beter.

Oberon heeft als ‘Gezonde School’ veel aandacht voor bewegingsonderwijs. Daarom wordt in alle groepen, dus ook bij de kleuters, 2 maal per week gymles gegeven door vakleerkracht juf. Kim.  Wij maken op woensdag gebruik van de sporthal aan de Rijnstraat en vrijdag zitten we in gymzaal van de Aquamarijn. Er zijn afwisselend lessen met toestellen en spellessen. Er wordt gebruik gemaakt van de methode Bewegen Samen Regelen.

Zoals gezegd zijn als school erg bezig met de gezondheid van onze kinderen. Daarom hebben wij 1x per jaar in samenwerking met de GGD een meet- en weegmoment voor alle kinderen.

Voor de bovenbouwgroepen zijn er jaarlijks terugkerende sportdagen en toernooien die georganiseerd worden door de gemeente. Daarnaast zijn er tal van leuke naschoolse activiteiten, zoals ‘Plein Actief’ wat vrijwel elke maandag op ons schoolplein wordt georganiseerd.

In het programma voor de kleuters zijn er dagelijks mogelijkheden om te bewegen. Zowel buiten op de speelplaats en in de zandbak, als binnen in de speelzaal. De kleuters dragen in de speelzaal gymschoentjes met klittenband of elastiek. Deze worden op school bewaard.

Gruitenschool

Wij stimuleren het eten van groenten en fruit op school stimuleren. In de pauze mogen kinderen meegebracht fruit opeten. De kinderen van groep 1 t/m 8 doen dit gezamenlijk in hun eigen groep. Het is prettig voor groep 1 en 2 wanneer dit voorzien is van een naam en dat het “hapklaar” schoongemaakt is.